Waar Moet Je Op Letten Bij Het Kiezen Van Een Webdesigner?

Het kiezen van de juiste webdesigner is cruciaal voor het succes van je website. Je wilt een professional die jouw visie begrijpt en in staat is om een website te creëren die zowel functioneel als aantrekkelijk is. In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een webdesigner, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Kwaliteit Van Het Portfolio

Een van de eerste dingen die je moet bekijken is het portfolio van de webdesigner. Dit geeft je een idee van hun stijl en de kwaliteit van hun werk. Let op:

  • Variëteit in Projecten: Heeft de webdesigner verschillende soorten websites ontworpen? Dit toont hun veelzijdigheid en ervaring.
  • Esthetiek en Functionaliteit: Zijn de websites die ze hebben gemaakt visueel aantrekkelijk en functioneel? Bekijk de gebruikerservaring en navigatie.

Voor inspiratie kun je de portfolio’s op Behance en Dribbble bekijken.

Ervaring en Expertise

De ervaring van een webdesigner speelt een grote rol in hoe goed ze je project kunnen uitvoeren. Overweeg het volgende:

  • Jaren Van Ervaring: Hoe lang is de webdesigner al actief in de branche? Ervaring kan vaak wijzen op betrouwbaarheid en expertise. Raadpleeg het handelsregister van de KvK om te achterhalen hoe lang een bedrijf al bestaat.
  • Specialisaties: Heeft de webdesigner ervaring met de specifieke functionaliteiten die je nodig hebt, zoals e-commerce of responsive design? Aan de hand van de portfolio van de webdesign bureau kan je zien welke websites voornamelijk worden ontwikkeld.
  • Ontwikkeling: Het komt met regelmaat voor dat webdesigners een keuze maken gebaseerd op hun mening. Bijvoorbeeld welke kleuren en afbeeldingen het beste past bij een specifieke branche. Dit kan onverwachte en vaak ongewenste resultaten met zich meebrengen, zoals: weinig zoekresultaten, weinig website bezoekers, slechte gebruikers ervaring, trage website, etc. Een webdesigner die op-data gebaseerde ontwikkeling gebruikt draagt bij aan een website wat resultaat levert.

Lees meer over de waarde van ervaring in webdesign op Smashing Magazine.

Communicatie en Klantondersteuning

Goede communicatie is essentieel voor een soepel projectverloop. Let op:

  • Beschikbaarheid: Hoe gemakkelijk is de webdesigner bereikbaar? Kun je snel antwoorden krijgen op je vragen?
  • Transparantie: Wordt er duidelijk gecommuniceerd over het proces, deadlines en kosten?

Kosten en Budget

De kosten voor webdesign kunnen sterk variëren. Overweeg de volgende punten:

  • Prijsindicatie: Vraag om een gedetailleerde offerte en vergelijk deze met andere aanbieders. Let op wat wel en niet inbegrepen is.
  • Extra Kosten: Zijn er bijkomende kosten voor onderhoud, updates of extra functionaliteiten?
  • Tijd: In veel gevallen worden dead lines niet behaald. Dit kan heel vervelend zijn en brengt kosten met zich mee als de webdesigner met uurtarieven werkt. Codegenes heeft daarom de Continue Webdesign service waarbij een vast bedrag wordt afgesproken voor specifieke duur.

Reviews en Referenties

Vraag naar referenties en lees reviews van eerdere klanten. Dit geeft je inzicht in de klanttevredenheid en de betrouwbaarheid van de webdesigner. Let op:

  • Klantfeedback: Wat zeggen andere klanten over hun ervaringen? Zijn ze tevreden met de geleverde diensten?
  • Referentiecontact: Vraag of je contact kunt opnemen met eerdere klanten voor een persoonlijk advies.

Je kunt klantbeoordelingen vinden op platforms zoals Google Reviews en Trustpilot.

Conclusie

Bij het kiezen van een webdesigner is het belangrijk om aandacht te besteden aan het portfolio, ervaring, communicatie, kosten en klantbeoordelingen. Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je een webdesigner vinden die jouw visie kan realiseren en een succesvolle website kan creëren.

Heb je vragen over het kiezen van een webdesigner of wil je advies op maat? Neem contact met ons op voor deskundig advies en een vrijblijvende offerte. Je kan ook gelijk een afspraak maken!

Gerelateerde Artikelen